Er zijn veel mensen in Nederland die een tweede woning bezitten. Vaak verhuren zij dan ook de woning om daarmee de woning af te kunnen betalen. Het kan helaas wel eens voorkomen dat een huurder de niet wilt betalen. Dat is erg vervelend, vooral als er nog een hypotheek op de woning zit. Je moet dan zelf de kosten betalen en ook loop je inkomsten mis. Weet je niet wat je ertegen kan doen? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. 

Voer een gesprek met de huurder

Wanneer de huurder de huur niet kan betalen, dan is het altijd verstandig om een gesprek te voeren met de huurder. Er is namelijk een reden waarom de huurder de huur niet wilt betalen. Dit kan bijvoorbeeld ermee te maken hebben dat de huurder het niet eens is met bepaalde zaken, maar ook dat de huurder financiële problemen heeft. Door eerst een gesprek te voeren met de huurder, is het mogelijk om samen tot een oplossing te komen en blijft de band ook goed. 

Schakel een incassobureau in

Het kan natuurlijk voorkomen dat je geen contact kan maken met de huurder, maar ook dat de huurder niets van zich laat weten. Dat is erg vervelend, want je kunt dan ook geen gesprek voeren om te kijken wat het probleem is en hoe dit opgelost kan worden. Je hebt dan erg weinig keuze en zal een incassobureau Geertruidenberg moeten inschakelen. Een incassobureau gaat de persoon dan op verschillende manieren contacteren en kijken of het mogelijk is om het openstaand bedrag te incasseren. Houd er wel rekening mee dat het een incassobureau niet altijd lukt om een bedrag te incasseren. 

De huurder voor het gerecht slepen

Mocht de huurder al enkele maanden achterstand opgebouwd hebben en ook niets van zich laten weten, dan is het verstandig om zo snel mogelijk naar de rechtbank te stappen. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat de kans erg klein is dat de huurder ooit nog gaat reageren, maar ook dat je ontzettend veel inkomsten misloopt. Door naar de rechtbank te stappen kan een deurwaarder de personen uit de woning plaatsen. Houd er wel rekening mee dat dit vrijwel altijd hoge kosten met zich meebrengt.