Steeds meer bedrijven gaan video gebruiken als promotiemiddel voor hun bedrijf. Dat is ook niet zo gek, video als promotiemiddel heeft namelijk enorm veel voordelen. Daarbij is marketing onmisbaar als je wilt groeien als merk. Het is dus belangrijk dat je op de juiste manieren marketing uitvoert. Een video werkt dan dus erg goed. We vertellen je waarom in dit artikel. 

Groter bereik

Een video zorgt er ten eerste voor dat je een groter bereik hebt. Laat je een promotievideo maken, dan kun je die video natuurlijk niet alleen op je website delen, maar ook op sociale media. Je kunt er zelfs voor kiezen om de video via grote mediums te verspreiden, zoals op de televisie. Een video wordt op die manier op heel veel plekken gezien en daarmee ook gedeeld. Dat is fijn, want zo wordt je bereik erg groot. Deel je je video op sociale media, dan kunnen anderen de video ook delen. Zo krijgen echt veel mensen je video te zien.

Meer duidelijkheid

Een video zorgt voor meer duidelijkheid. Met een video kun je namelijk onwijs veel duidelijk maken. Ingewikkelde zaken, producten of diensten kun je op deze manier gemakkelijk uitleggen. Consumenten begrijpen je werk en producten zo een stuk beter, waardoor de conversies omhoog gaan. Dat is fijn, het is immers het doel van het maken van een promotievideo. 

Een video wordt beter onthouden

Een video blijft vaak een stuk beter hangen, dan een simpele tekst of zelfs een foto. Dat komt omdat een video meerdere delen van de hersenen tegelijk prikkelt. Doordat de video beter onthouden wordt, zullen meer mensen het over je video hebben. Daarbij worden producten die beter in het geheugen blijven hangen ook sneller gekocht. 

Een video prikkelt

Als je iets promoot, wil je meestal een paar dingen: je wilt informeren en je wilt prikkelen en enthousiast maken. Vooral dat laatste is erg belangrijk en zorgt ervoor dat mensen je product sneller zullen aanschaffen. Een goede video zorgt voor die prikkeling en dat enthousiasme. Het maakt dat mensen bijvoorbeeld sneller doorklikken of contact met je opnemen.