Op uitwisseling gaan met ASSE Nederland is een stap die je niet zomaar zet. Je laat alles achter en dat kan zwaar zijn. Je gaat er wel een hoop voor terug krijgen. Je zal te gekke dingen gaan ontdekken, maar ook jezelf enorm ontwikkelen. Zo heeft het nemen van een uitwisseling nog meer voordelen. Lees daarvoor het artikel verder om achter alle andere voordelen te komen. 

Je doet ervaring op voor het leven

De momenten die je dan beleefd, zal je nooit meer vergeten. Je doet iets wat bijzonder is en daar leer je enorm veel van. Doordat je ere veel van leert, is het een ervaring die je nooit meer zal vergetene. Wellicht kom je terecht in een gastgezin of ga je zelf op jezelf wonen. Dit is dan ook iets waar je enorm veel van gaat leren. Je gaat zelfstandiger worden, dan dat je ooit was. Je staat er alleen voor en zal het toch maar moeten doen. Daarnaast ga je ook veel van een andere cultuur leren die je anders nooit op zo’n manier had leren kennen. Deze unieke kans zal dus altijd iets zijn waar jij voor altijd op terug gaat kijken. Daarnaast staat het ook nog super goed op je cv om een uitwisseling te nemen.

Je maakt international vrienden

Als je in je vertrouwde omgeving blijft hangen, zal je maar weinig internationale vrienden maken. Het is juist vet om internationale vrienden te maken. Je leert een hoop van ze. Tijdens een uitwisseling kan je gemakkelijk nieuwe vrienden maken. Dit door onder andere bij een sportteam te gaan of naar een café te gaan. 

Je krijgt meer begrip voor een andere cultuur

Door naar een ander land te vertrekken voor een langere periode, ga je een andere cultuur helemaal leren kennen. Dit is natuurlijk super vet, maar zal wel wennen zijn. Door dagelijks in een andere cultuur te leven, begrijp je de gebeurtenissen en mensen veel beter om jezelf heen. Zo breid jij ook weer jouw kennis uit. 

Je blijft in een ritme

Door een uitwisseling te nemen in het buitenland, blijf je in het schoolritme. Het zal dan dus niet ineens weer wennen zijn als je weer gaat studeren. Meestal ga je na een uitwisseling nog wel studeren. Kies je voor een tussenjaar, dan zal je ook echt wel moeten gaan wennen, dat je weer moet gaan leren en naar school toe moet. Ben jij nou helemaal verkocht en vind je het wel interessant een uitwisseling? Neem dan vooral contact op met Informationplant!