Zie jij een tussenjaar helemaal zitten, omdat je nog niet goed weet wat je wilt gaan doen of ben je het werkende leven wel even beu? Dat is heel begrijpelijk! In dit artikel geven we een aantal ideeën en tips om jouw tussenjaar optimaal te benutten.

Ga op uitwisseling

Een manier om een tussenjaar vorm te geven is door op uitwisseling naar een school in een ander land te gaan, zoals Amerika, Australië of Mexico. Je krijgt de kans om van een andere cultuur te proeven, nieuwe dingen te leren en om het land te ontdekken door lekker op avontuur te gaan in je vrije tijd. Een uitwisseling via Travel Active heeft als voordeel dat het ook nog eens goed op je cv staat, of je het nu in wilt zetten voor een lotingstudie of een nieuwe werkplek. 

Rondreizen

Eén van de dingen die vaak bovenaan het lijstje staat als we het hebben over een tussenjaar is reizen. Of het nu gaat om een jaar tussen studie en werk in of dat je een jaar wilt stoppen met werken, een rondreis is altijd een prachtige invulling. Het geeft je ultieme vrijheid; je kunt gaan en staan waar je wilt en wanneer je toe bent aan een andere omgeving, vertrek je weer. Niet alleen leer je veel verschillende culturen en mensen kennen, maar je bent ook aangewezen op jezelf. Het geeft je de kans de verbinding met jezelf op te zoeken en na te denken over wat je wilt in het leven.

Werk op afstand

Een tussenjaar hoeft helemaal niet te betekenen dat je geen geld kunt (of wilt) verdienen. Tegenwoordig is werken op afstand je van het en dat is ook niet vreemd; het internet maakt het ons makkelijk om overal ter wereld voor je baas of als zelfstandige te werken. Zo kun je als tekstschrijver aan de slag, websites bouwen of optimaliseren, een online coachingsprogramma opstellen of digitale producten verkopen. Huur een busje, ga op pad en verdien je reis terug op de mooiste plekken op aarde!