Er zijn veel adembenemend mooie plekken in Europa die je kan bezoeken met de boot. Vaar naar de helderblauwe wateren van Griekenland, langs de imposante Noorse fjorden of geniet van de luxe aan de Franse zuidkust. Voordat je op vakantie gaat met jouw boot, is het handig om je goed in te lezen over de regels in het buitenland. Veel landen in Europa kennen andere regels dan Nederland en door vooraf research te doen voorkom je hoge boetes.

Zuid-Frankrijk en Zuid-Italië

Als jij door de haven van Saint-Tropez of Nice loopt, kom je ontzettend veel grote jachten tegen. Dit is niet voor niets. De zuidkust van Frankrijk is een prachtig gebied om te gaan varen en je geniet hier van dagtochtjes naar luxe kustplaatsjes. Ook aan de zuidkust van Italië zijn verschillende vaarroutes te vinden. Geniet in dit gebied van het warme klimaat en maak zeker een stop op Sicilië, waar je kan genieten van de Siciliaanse keuken. Naast Sicilië heeft Italië nog andere steden waar je een bezoek aan kan brengen tijdens een vaarvakantie, zoals Sardinië en Elba. Afhankelijk van de tijd die je hebt kan je kiezen voor een stukje langs de kust of het rondvaren om de Italiaanse eilanden.

Eilandhoppen

Je kan mooi varen naar landen met veel eilanden. Zo ook Griekenland. Echter wordt deze locatie vaak overgeslagen omdat het lastig is hier te komen. Vanaf Noord-Italië kan je een overtocht maken naar de Griekse kust op een groot schip. Ga op zoek naar de rustigere kustplaatjes en geniet van de Griekse sferen. Daarnaast telt Kroatië heel veel eilanden. Ga hier eilandhoppen en ervaar verschillende typische karakters die de eilanden met zich meebrengen.

Verkoophaven van Kappers

Als jij in het bezit bent van een boot, kan je een van de eerder genoemde routes bevaren in Europa. Ben jij nog niet in het bezit van een eigen boot? Dan kan je goed terecht bij Jachtmakelaardij Kappers. Deze bootmakelaar heeft veel ervaring in de aankoop en verkoop van verschillende soorten boten en kan jouw helpen je droom te verwezenlijken. In de verkoophaven van makelaardij Kappers kan je rond de 50 motorjachten en schepen, variërend in grootte, bezichtigen om zo een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden.