We hebben er allemaal wel eens last van: zichtbare poriën, acne, rode vlekken en donkere kringen. Daar kan je je erg vervelend door voelen en het liefst wil je er voor altijd vanaf. In dit artikel geven we je drie tips die je nog nergens anders hebt gelezen om jouw huid dagelijks te laten stralen!

Gebruik minder producten

De markt speelt in op de onzekerheden van mensen met een onzuivere huid. Daarom zijn er tal van dermatologische producten die je een wereld van verschil beloven. Onze tip: gebruik niet meer, maar juist minder producten! Kies één product om je gezicht mee te reinigen op het einde van de dag en één crème die je zowel ‘s nachts als overdag kunt gebruiken (negeer de cosmetische taboe die hierop rust). Reinig dagelijks en pas wekelijks een masker toe, het liefst één met natuurlijke ingrediënten en die precies het probleem aanpakt waar je last van hebt.

Zacht water 

Van deze tip heb je vast nog nooit gehoord, maar het werkt heel goed. Zorg ervoor dat je zacht water in plaats van hard water in huis hebt; hard water zit vol met kalk en dat is erg slecht voor je huid en je haar. Zacht water creëer je door een waterontharder aan te schaffen bij Soft Water Systems in Delft. Buiten een positief effect op huid en haar, brengt een waterontharder nog veel meer voordelen met zich mee; zo hoef je de douchekop, kranen en de toiletpot minder vaak te poetsen en geniet je van een waterkoker die je bijna niet meer hoeft te ontkalken.

Je kussensloop

Een andere manier om de conditie van je huid te verbeteren, is door het tijdig wisselen van je kussensloop. Je kunt het beste twee keer per week wisselen; één keer bij het verschonen van het bed en tussendoor nog een keer. Met name katoenen kussenslopen dienen tijdig gewisseld te worden, omdat de oliën en andere bacteriën die jouw huid en haren afgeven diep in de stof kruipen. Dat geeft weer af aan je huid en zo heeft het reinigen voordat je gaat slapen weinig zin. Wil je besparen op de was en minder vaak van kussensloop wisselen? Kies dan voor een satijnen kussensloop; satijn blijft langer schoon en daardoor kun jij genieten van optimaal effect van je reinigingsroutine en een gave huid.