Een aggregaat zorgt voor stroomvoorziening wanneer er via het reguliere net geen stroom aanwezig is. Wanneer bijvoorbeeld de stroom uitvalt, of wanneer je op een locatie zonder stroom aan het werk gaat, kan een aggregaat goed van pas komen. Met een aggregaat kun je namelijk door middel van brandstof stroom opwekken. 

Je kunt een aggregaat huren of kopen. Wanneer je verwacht dat je de aggregaat regelmatig nodig hebt, kun je deze beter kopen. Heb je deze slechts voor een selecte periode nodig, dan kun je het beste een aggregaat huren in Tilburg. Wil je binnenkort een aggregaat huren, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Wij vertellen je er meer over.

Welk vermogen heb je nodig?

Als je een aggregaat gaat huren, is het belangrijk dat je eerst je stroomverbruik inventariseert. Voor welke zaken heb je allemaal stroom nodig en hoeveel vermogen heb je in totaal nodig om al die apparaten tegelijk te laten draaien. Als je dat berekent, kun je inschatten welk vermogen je nodig hebt. Zo kun je dus een aggregaat huren met het juiste vermogen, of verschillende aggregaten om het vermogen te bereiken. Weet je niet goed welk vermogen je nodig hebt? Vraag dan Spapensverhuur om advies.

Waar komt de aggregaat te staan?

Belangrijk om in de gaten te houden wanneer je een aggregaat gaat huren, is of de aggregaat binnen of buiten wordt opgesteld. Een aggregaat kan het beste buiten staan. Wel moet je dan opletten of de aggregaat veilig staat voor bijvoorbeeld vandalisme en ongeoorloofd gebruik. Staat de aggregaat binnen, dan moet je rekening houden met de aanvoer van schone lucht en koellucht.

Wat moet de capaciteit zijn?

Als laatste is het ook belangrijk om na te gaan wat de capaciteit van de aggregaat moet zijn. Hoe lang moet de aggregaat aan één stuk kunnen draaien zonder dat de brandstof moet worden bijgevuld. Wil je bijvoorbeeld een heel weekend van stroom kunnen worden voorzien, of is een kortere periode ook oké. Ook hiervoor is het slim om advies in te winnen van een expert zoals Spapensverhuur.