PVC dakbedekking is een populaire keuze voor een plat dak, maar ook voor daken met een lichte helling is dit een geschikte dakbedekking. PVC is gemaakt van Poly Vinyl Chloride, een kunststof. Waarschijnlijk heb je vaker gehoord over PVC vloeren, maar ook als dakbedekking voor een plat dak is deze stof heel geschikt. We vertellen je meer. Ben je op zoek naar een bedrijf voor jouw PVC dakbedekking in Breda? Neem dan contact op met MVH Dakwerken!

Een goede prijs voor kwaliteit

PVC is geen duur materiaal, zeker vergeleken met andere mogelijkheden voor dakbedekking. Het is een betaalbare keuze als je een plat dak hebt, maar dit gaat niet ten koste van de kwaliteit. Het is een erg duurzaam materiaal, maar ook milieuvriendelijk. PVC is volledig recyclebaar, wanneer je het moet laten vervangen. Goed voor de portemonnee en goed voor het milieu dus!

Makkelijk te onderhouden

PVC is enorm onderhoudsvriendelijk, want je hoeft het enkel twee keer per jaar met water te reinigen. Daarnaast is het een erg sterk materiaal, ondanks dat het licht is in gewicht. Hierdoor kun je PVC gemakkelijk verwerken! Wat ook goed is om te weten: PVC hoeft niet te worden aangebracht met een brander, zoals dat bij andere dakbedekkingen voor een plat dak is. Het is volledig brandveilig èn waterdicht. Daarnaast reflecteert PVC UV-stralen, waardoor dit niet door het dak heen komt. Hierdoor blijft je woning aangenaam qua temperatuur.

Je hebt er lang plezier van

PVC kan zonder moeite wel 25 jaar meegaan, als het goed verzorgd wordt. Daarnaast is de dikte van PVC belangrijk voor de levensduur: de dikte is minimaal 1,2 millimeter, maar pvc van 1,5 millimeter kan zelfs ongeveer 35 jaar meegaan! Je hoeft dan de PVC dus niet snel te vervangen, wat erg fijn is. Bovendien laat PVC geen wortelgroei door, hierdoor is het een zeer geschikt materiaal voor een groen dak.
Ben je van plan om je platte dak opnieuw te bedekken, dan is PVC dus een hele goede keuze. Het is een betaalbare dakbedekking die erg lang mee kan gaan. Heel fijn als je een lager budget hebt!