Een nieuwe keuken ontwerpen is een ware uitdaging, maar als opdrachtgever heb jij de touwtjes in handen. Het moet immers de motor van het huis worden, een plek waar jij en je partner en/of gezin graag vertoeven. Welke trends zijn er gaande, welke wil jij daarvan terugzien in je keuken? En wat mag er sowieso niet ontbreken?

Inductieplaat en oven

De basis-warmtebronnen anno nu heten inductiekookplaat en oven. Daarmee kun je elke warme maaltijd bereiden. De magnetron heeft zijn langste tijd gehad omdat we vaker met verse ingrediënten werken. Sowieso staan we meer en langer in de keuken dan voorheen. Maar het mooie is: dat bepaal je zelf. Neem je wensen mee naar de specialist om het tot een samenhangend geheel te laten smeden. Een keuken op maat van Anselm Oome voldoet aan al je wensen.

Voorraadkast voor spontane etentjes

Als de echte koks die we zijn, hebben we altijd spullen in huis voor spontane etentjes. Een voorraadkast is dus een belangrijk item in je keuken. Het is heerlijk om soms niet te veel na te hoeven denken over het eten en met een blik tomatenpuree en een pak pasta een Italiaanse klassieker op tafel te kunnen zetten. Olijfolie en zout heb je altijd in huis. In diezelfde voorraadkast bewaar je ook al je andere houdbare producten.

Ruime koelkast en vriezer

Meer met verse ingrediënten werken, minder weggooien: dat is de trend die hopelijk zo blijft. Want daar vraagt ons duurzaamheid streven om. Genoeg koel- en vriesruimte mag dus niet ontbreken. Naast koude drankjes bewaar je maaltijden en alle verse boodschappen in de koelkast. Sauzen, soepen, brood en restjes gaan in de vriezer.

Eigen stempel

Met allerlei accessoires geef je smoel aan je keuken, zodat hij er niet anoniem uit komt te zien. Gasten mogen best weten wie hier dagelijks staat te kokkerellen, dus hang foto’s op, een prikbord of whiteboard, versier de koelkast met magneetjes en stal er vintage keukenspullen uit. Een eigen, persoonlijk stempel in je keuken maakt het tot een unieke plek. Geen inspiratie? Dan zijn er gelukkig altijd talloze blogs en sociale media als Pinterest en YouTube.