Je dak laten renoveren is iets wat je over het algemeen niet zomaar gaat doen. Behalve als je erg ontevreden bent met het dak dat je hebt. Wanneer jij een nieuw huis koopt kan het ook verstandig zijn om je dak te laten renoveren. Ook bij het oplopen van schade is het van belang dat jij je dak laat renoveren. Wanneer je hier te lang mee wacht kan de schade verder uit de hand lopen. Dit zal je bij het laten renoveren van je dak een hoop extra geld kosten. In dit artikel kun je nog wat meer dingen vinden over wat je moet weten over het renoveren van je dak.

Wat komt er kijken bij de renovatie van je dak zelf?

Als je alles met je verzekeraar hebt geregeld, is het verstandig om een dakdekker in Eindhoven of bij jou in de buurt te zoeken. Bij de renovatie van dakschade is het van een groot belang dat dit op een juiste manier gebeurd. Anders moet het werk dat is gedaan opnieuw worden gedaan, wat je veel geld zal gaan kosten. Vandaar dat het niet verstandig is om zelf de renovatie te doen. Je kunt bij je renovatie van je dak het gehele dak in een keer doen, maar ook kiezen voor de minimale reparatie te gaan. Dit is vaak het vervangen van een paar dakpannen en platen die onder de pannen liggen. Wanneer er meer schade is aangericht is dit niet altijd voldoende. In dit geval zul je er ook voor moeten zorgen dat het houten frame van je dak en de isolatie ervan worden gerepareerd of vervangen.

De vergoeding van de schade die door storm is aangericht

Wanneer je schade hebt opgelopen aan je dak door een storm is er een grote kans dat je verzekering zal vergoeden. Dit hoeft niet het gehele bedrag te zijn, wat afhankelijk is van je verzekering. Bij minimale schade kan het ook zo zijn dat dit niet over je eigen risico heen gaat. Als je dak meer schade heeft opgelopen is het belangrijk dat je hier eerst foto’s van maakt voordat je actie gaat opnemen. Ook is het mogelijk om iemand van de verzekering langs te laten komen. Zo kan er in kaart worden gebracht hoe groot de schade is en wat de renovatie je gaat kosten.