Het kiezen van de juiste magazijnstellingen is cruciaal voor het optimaliseren van de beschikbare ruimte, het waarborgen van efficiëntie en het bevorderen van een veilige werkomgeving. In dit artikel bespreken we de factoren die je moet overwegen bij het kiezen van magazijnstellingen, waaronder het doel van je magazijn, de benodigde opslagcapaciteit en de soorten stellingen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Waarvoor gebruik je jouw magazijn?

Bepaal waarvoor je jouw magazijn gaat gebruiken. Magazijnen kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals opslag van grondstoffen, eindproducten, reserveonderdelen of verpakkingsmateriaal, dienen als distributiecentrum of overslagpunt. Wanneer je op zoek bent naar stellingen van de beste kwaliteit, dan raden wij magazijnstellingen van Begra aan.

Hoeveel opslag heb je nodig?

De benodigde opslagcapaciteit hangt af van de hoeveelheid en het type goederen dat je opslaat, evenals de beschikbare vloeroppervlakte. Houd rekening met het totale vloeroppervlak, de hoogte van het magazijn en de opslagvereisten van de producten.

Soorten magazijnstellingen en waar ze handig voor zijn

Er zijn verschillende soorten magazijnstellingen beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en toepassingen. Hieronder bespreken we vijf veelvoorkomende soorten stellingen en waar ze handig voor zijn:

  1. Legbordstellingen

Legbordstellingen zijn veelzijdig en geschikt voor het opslaan van kleinere, lichte tot middelzware goederen. Ze bestaan uit verticale staanders en horizontale legborden die op verschillende hoogten kunnen worden aangepast. Deze stellingen zijn ideaal voor magazijnen met een grote verscheidenheid aan producten die handmatig of met een heftruck moeten worden geladen en gelost.

  1. Palletstellingen

Palletstellingen zijn ontworpen voor de opslag van goederen op pallets en bieden directe toegang tot elk opgeslagen pallet. Ze zijn geschikt voor het opslaan van zware en volumineuze goederen. Er zijn verschillende soorten palletstellingen, zoals inrijstellingen, doorrijstellingen en verrijdbare stellingen, die elk geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

  1. Draagarmstellingen

Draagarmstellingen zijn ideaal voor de opslag van lange en onregelmatig gevormde goederen, zoals hout, buizen en profielen. Ze bestaan uit verticale staanders en horizontale draagarmen die in lengte variëren. Deze stellingen zijn geschikt voor magazijnen die gespecialiseerd zijn in de opslag en distributie van bouwmaterialen of andere lange goederen