Voor iedereen in Nederland is het belangrijk om te kunnen werken. Door te werken verdien je namelijk geld en daarmee kun jij jezelf en je gezin onderhouden. Het komt wel eens voor dat een werkgever van een werknemer af wilt om een ongeldige redenen. Dat is erg naar voor de werknemer en dat is ook verboden in Nederland. Wil je weten welke stappen je kan ondernemen? Je vindt het antwoord in dit artikel. 

Schakel een advocaat in

Een van de eerste stappen die je moet zetten als je onterecht ontslagen bent, is het inschakelen van een advocaat. Het is in Nederland namelijk verboden dat je zomaar ontslagen kan worden, zelfs als je een uitzendkracht bent. Wanneer je een advocaat wilt inschakelen, dan gaat de advocaat onderzoek doen naar jouw zaak. Zodra de advocaat heeft geconstateerd dat de werkgever de wetten heeft overtreden, dan gaat de advocaat er een zaak van maken. Houd er wel rekening mee dat de zaken van een advocaat zoals Zuyd Advocaten Etten-Leur erg lang kunnen duren. 

Kan je weer aan het werk gaan?

Wanneer de rechter uitspraak heeft gedaan is het weer mogelijk om aan het werk te gaan bij het bedrijf waar je ontslagen bent. Veel mensen zien dit niet meer zitten en dat is natuurlijk heel goed te begrijpen. Je komt dagelijks in aanraking met de werkgever die jou zomaar ontslagen heeft en voor iedereen is het belangrijk om een gezonde en stabiele verhouding met de werkgever en collega’s te hebben. Wat je wel kunt doen, is de werkgever dwingen tot het betalen van een ontslagvergoeding. Dit gaat soms om enkele tienduizenden euro’s. Het is hierbij wel zo verstandig dat je zo snel mogelijk op zoek gaat naar een nieuwe baan, want je moet jezelf en je gezin wel kunnen blijven onderhouden. 

Wat kost het inschakelen van een advocaat?

Veel mensen die een advocaat nodig hebben schrikken vaak al van het woord advocaat. Dat heeft ermee te maken dat het inschakelen van een advocaat niet bepaald goedkoop is en soms wel honderden euro’s per uur kan kosten. Het is belangrijk om je nooit te laten afschrikken door de kosten van een advocaat, vooral als het vrijwel zeker is dat het niet jouw fout is.